Veelgestelde Vragen (FAQ)

Neem contact met ons op via contact@vincimed.nl als u geen antwoord op uw vraag kunt vinden.

Door de coronacrisis maar ook door personeelstekorten in de zorg zijn er lange wachtlijsten ontstaan voor behandelingen in ziekenhuizen. Dat betekent dat patiënten vaak heel lang moeten wachten voor ze geholpen kunnen worden. Dat is erg vervelend voor de patiënt, die daardoor langer met pijn en klachten rondloopt. Bovendien ontstaat daardoor het risico dat de klachten alleen maar verergeren, waardoor de uiteindelijke behandeling alleen maar duurder uitvalt en langduriger zorg en revalidatie nodig zijn.

Vincimed biedt een oplossing voor dit probleem:

Bij Vincimed krijgen artsen of hele vakgroepen de mogelijkheid om voor een dag(deel) een OK + OK-team te huren om daar patiënten te helpen die al lang wachten op een operatie. Vincimed biedt de patiënt vervolgens de luxe om in een prettige hotel-achtige omgeving te herstellen, uiteraard onder de zorg van eersteklas, zeer ervaren en toegewijd medisch personeel. 

Het gaat veelal om dagbehandelingen, waarbij de patiënt dezelfde dag het ziekenhuis nog mag verlaten. Indien nodig blijft de patiënt een nacht ter controle en na-observatie. Het gaat bij VinciMed dus om relatief eenvoudige ingrepen. Hartoperaties of complexe hersenchirurgie zijn bij VinciMed (nog) niet mogelijk. 

Nee. U wordt door uw eigen behandelend arts aangemeld bij Vincimed. Binnenkort zal het echter ook mogelijk zijn om via uw huisarts te worden doorverwezen naar onze kliniek. 

Het gaat met name om operaties waarvoor momenteel lange wachtlijsten bestaan, maar die relatief weinig belastend zijn. Denk aan galblaas operatie, liesbreuk operatie -, kaak-, en knie-operaties.

Ook hebben wij de ambitie om hét bariatrisch centrum van Nederland te worden en zo patiënten met obesitas te helpen gewicht te verliezen. Bariatrisch chirurgen uit verschillende klinieken van het land zullen bij VinciMed hun ervaring bundelen om dé state of the art kliniek van Nederland te worden met alle expertise, kennis en ervaring die zij meebrengen. 

In principe wel. VinciMed biedt zowel verzekerde als onverzekerde zorg. U kunt ervan uit gaan dat ingrepen die normaliter worden vergoed in reguliere klinieken, bij Vincimed ook worden vergoed.

De zorg die níet vergoed wordt kunnen wij voor een lagere prijs aanbieden, omdat het bestuur van VinciMed zelf op de werkvloer staat. De bestuurskosten zijn daardoor aanzienlijk lager dan bij andere klinieken. Die besparing kan worden besteed aan hoger comfort voor de patiënt, het aantrekken van het beste personeel, en uiteraard aan een lagere rekening voor de patiënt. 

Vincimed bevindt zich in de Victoriakliniek in Zierikzee, Zeeland. Het adres is Koning Gustaafweg 2, 4301 NP in Zierikzee. U kunt voor het gebouw gratis parkeren. 

VinciMed gelooft er heilig in dat patiënten sneller herstellen in een prettige, sfeervolle omgeving, waarbij ze ondersteund kunnen worden door familieleden. Het ondergaan van een ingreep of operatie is voor veel mensen een gebeurtenis waar ze nerveus voor zijn en waar ze tegenop zien. Bij VinciMed doen we er alles aan om die angst weg te nemen: door het bieden van luxe kamers, een hostess die de patiënt van begin tot eind begeleidt en de mogelijkheid voor familieleden/partners om bij hun dierbare in de kamer te overnachten. 

Uiteraard. Wij hebben een zeer toegewijd en loyaal team, maar kunnen mensen met diezelfde eigenschappen altijd goed gebruiken. Wij zijn altijd op zoek naar goede mensen, van artsen en verplegend personeel, tot CSA medewerkers, schoonmaak, beveiliging, operatie assistenten en anesthesie medewerkers. Stuur je sollicitatiebrief en cv naar contact@vincimed.nl en je hoort van ons. 

Contact